sâmbătă, 21 martie 2009

Negru


A fost odata un el si o ea. Poate au avut o poveste frumoasa. Poate ca el si-a dat seama ca ea e femeia cu care vrea sa-si petreaca restul vietii si intr-o zi a cerut-o de sotie. Poate ca ea visa la asta. Poate ca a spus "da" intr-un cadru romantic. Poate ca momentul acela a fost unul memorabil si, poate ca, atunci cand au fost intrebati cum s-au cunoscut, amandoi au zambit si au istorisit un basm devenit pentru ei realitate. Poate ca dupa ce si-au unit destinele si-au dorit un copil care sa le faca viata si mai frumoasa. Poate ca ea si-a dorit sa fie mama, iar el a simtit emotia de a fi parinte cand si-a luat copilul in brate pentru prima data.

Poate ca lista cu "poate" continua mai mult, mai frumos.

Acum, oricum nu mai conteaza. Ea s-a stins, rapusa nedrept de o boala cumplita. El si-a pierdut slujba, datorita faimoasei crize, mai apoi fiica, care a plecat de acasa si, intr-un final si-a pierdut si viata, ne mai fiind in stare sa suporte loviturile primite.

Asa arata Viata. Nu povesti, nu telenovele, nu inchipuiri. Doar simpla si cruda realitate.

2 comments:

cristi spunea...

Aşa arată o latură a vieţii, nu viaţa. Dacă aşa ar fi viaţa mereu, nu ar mai exista oameni.

Viaţa arată şi altfel. Depinde ce alegem să vedem.

Poţi găsi şi cazuri mult mai cumplite decât acesta, aşa cum poţi găsi altele inimaginabil de fericite.

Alice spunea...

Corect, asa arata o latura a vietii. O latura, pe care, din pacate, nu alegi s-o vezi. Ajungi s-o vezi peste tot, cand te trezeste dur zgomotul de sticla sparta al globului in care ai trait toata viata, protejat de ideea "mie nu mi se poate intampla".
Stiu ca exista, atat cazuri mai nefericite, cat si cazuri mai fericite. Insa, fiecare vede ceea ce ii dicteaza experienta sa de viata de pana atunci.

Trimiteți un comentariu