duminică, 7 iunie 2009

The one and only


Din ciclul "nimic din ce misca nu ma mai misca" putine lucruri imi mai capteaza atentia in ultima vreme. Poate tocmai de aceea, cand gasesc ceva asupra caruia merita sa-mi opresc privirea, ma bucur peste masura. Azi am decis sa petrec cateva ore bune in compania regretatului George Carlin.
Pentru cei ce nu stiu, George Carlin este nu doar cel mai bun stand-up comedian al tuturor timpurilor, ci mai ales un om caruia i-a placut sa testeze limitele celorlati. Asa cum afirma el insusi intr-un interviu, ii placea sa afle unde trag oamenii linie pentru a o putea depasi. Nu ii era frica sa-si exprime liber opiniile si nu se multumea sa fie doar unul din multime. Ii placea sa gandeasca, nu sa accepte opinii inoculate.
Spectacolele lui sunt, dincolo de umorul de o calitate ireprosabila, bazate pe credintele lui din viata de zi cu zi, pe experiente reale, pe tot ce insemna George Carlin. Un om care n-a facut compromisuri, care nu s-a vandut pentru bani si care a fost intotdeauna el insusi. Un om in fata caruia ar trebui sa ne plecam capetele cu respect si admiratie. Pentru ca el a avut curajul sa spuna ceea ce multi abia gandeau, sa sparga tipare si sa socheze prin sinceritate intr-o epoca in care prea multe lucruri erau tabu. George Carlin, o personalitate de referinta pentru generatii intregi, a reusit sa capteze si sa mentina atentia unui public larg, de varste diferite, timp de mai bine de 40 de ani.

Eu am aflat tarziu de munca lui, acum abia un an. Insa de atunci nu contenesc sa-i admir cuvintele si sa ma regasesc total si complet in modul lui de-a fi, in personalitatea sa, dar mai ales in gandurile si credintele sale.
Aceasta e o mostra a cuvintelor lui in care ma regasesc incredibil de mult si de precis.
Iar opinia lui despre religie e uimitor de bine argumentata.

0 comments:

Trimiteți un comentariu