luni, 21 septembrie 2009

Oameni speciali si oameni norocosi sa-i intalneasca


Exista oameni speciali. Sunt rari, iar cei ce ii intalnesc se numesc norocosi. Uneori suntem norocosi sa fim macar contemporani cu astfel de oameni, a caror simpla prezenta e inspirationala, linistitoare, imbucuratoare.
Exista oameni cu magie in privire, gesturi si vorbe, care induc stari de spirit la fel de magice. Ajungem sa-i admiram pana la paroxism si pe buna dreptate, dar in acelsi timp adoratia noastra induce cumva certitudinea ca astfel de oameni devin nemuritori. Acest lucru se datoreaza incapacitatii noastre de a “umaniza” persoana devenita idol sau mentor. Calitatile care o fac speciala si o diferentiaza de majoritatea, daca nu chiar de restul, creaza in mintea noastra impresia de imortalitate, pentru ca nu putem concepe pierderea. Ca o paranteza, asa s-ar putea explica si existenta divinitatii.
Mintea umana refuza sa accepte pierderea, la fel cum sufletul nu poate suporta sa fie decimat.
Dar, totusi, exista oameni cu foc in privire, a caror aparitie captiveaza atentia, impune tacere si respect, inrobeste, in sensul bun al cuvantului. Iar noi, cei inrobiti nu numai ca nu ne dorim “libertatea”, dar confruntati cu ea, constatam ca nu mai stim sa traim astfel.
Insa, sa avem in preajma oameni atat de speciali, e un privilegiu.
0 comments:

Trimiteți un comentariu