luni, 26 aprilie 2010

Nu oricine poate fi secretară


Primul lucru pe care îl fac dimineaţa când deschid compul de la muncă este să-mi verific joburile primite pe e-mail. Dimineţa asta a început promiţător, cu o porţie sănătoasă de râs. Citesc aşa:

Titlul jobului: Secretara + obligatoriu atestat detectiv.

Dacă n-aş purta machiaj aş fi tentată să mă frec la ochi, poate sunt încă adormită şi n-am citit bine. Cum sunt în public, cade şi varianta cu două palme peste obraji. Casc ochii mari şi citesc mai departe:

Descrierea postului: Relatii cu clientii, intocmiri contracte, facturi, chitante; activitati de teren; investigatii, verificari, filaje.

Deja, la “investigaţii”, îmi dau seama că nu e nimic în neregulă cu mine şi încep să gust gluma. Pentru că e o glumă, nu? La “filaje” distracţia e maximă. Împărtăşesc şi cu alţii comicăria asta şi apoi observ şi sfărşitul anunţului:

Cerinţe: Auto personal, dinamica, rezistenta stres, perseverenta, loialitate, seriozitate.

Aaa, pai aşa ziceţi fraţilor, să priceapă şi mintea mea. Se caută secretară pe post de detectiv, cu maşină proprie şi atestat. De parcă nu era de ajuns că secretara are acum atribuţii obligatorii de contabilitate şi resurse umane, în care trebuie să fie specialistă. Trebuie s-o mai facă şi pe detectivul acum. E clar. Concluzionez că nu îndeplinesc condiţiile necesare să mă angajez ca secretară.

Doamneeeee, oare cât o să mai suportăm abuzurile angajatorilor? Până unde o să meargă nesimţirea şi tupeul lor? Până unde le vom permite. Şi se vede treaba că le permitem multe.

5 comments:

fairy tale spunea...

DACA VREI SA PROMOVEZI!

Monica spunea...

Asa e! E vina mea ca ma uit dupa joburi :))

Laura spunea...

:) Mare e gradina Domnului si multi tampiti sunt inauntru. Oricum e mai 'tare' decat: Angajam modelatori covrigi cu experienta!

Monica spunea...

Aaaa, pai aici e necesara dexteritatea, fetita! Ai impresia ca e asa usor sa muncesti ca modelator covrigi? :)))

Laura spunea...

:) :) :) Da! Asa e! Mi-am pierdut orice speranta.

Trimiteți un comentariu