miercuri, 11 aprilie 2012

Va era dor de un sfat-doua?

In naivitatea mea, continui sa ma mir de traficul pe care il au site-urile pline de greseli gramaticale si de banalitatii sau ineptii, repetate pana la exasperare. Azi, realitatea.net ne invata 10 modalitati de a obtine un job bun. Da, deja rad cand citesc astfel de titluri, pentru ca anticipez continutul articolului. De data asta insa, n-am anticipat sfatul cu numarul doi, care e de-a dreptul mind blowing. Zice asa:

2. Cere o primă de angajare
Nu este un fenomen des întâlnit pe la noi, dar se poate, mai ales dacă vorbim de o companie mare sau de un post important. Dacă nu asta ar putea însemna că pierzi o luna de salarizare. Așa că dacă ați bătut palmă și compania te vrea cu orice preț, poți încerca să ceri un bonus de angajare sau un avans care ți se cuvine. Fie că ai și alte oferte pe masă, fie că nu, cerând o astfel de prima/bonus le dai de înțeles angajatorilor tăi că vei fi un "component" de preț pentru ei și vor fi și mai interesați să te păstreze. Dacă nu reușești să primești, nu a stricat faptul că ai încercat.

Normal ca nu e un fenomen des intalnit la noi, pentru ca NOI nu gandim, traducem pe google articole straine cu pretentia absurda de a suprapune alte tari Romaniei. Ne-am raportat intotdeauna la alte economii, alte civilizatii, alte traditii, dar cu aceeasi mentalitate comunista.
Daca incercati acest pont, anuntati-ma si pe mine cum a mers. Mult success. O sa aveti nevoie.
 

2 comments:

Lorelei spunea...

E si nu e asa.

Prima de angajare e chiar bomboana de pe tort, ca sa zic asa...

Pe de o parte exista replica "Mai sunt o suta la poarta" (a se vedea cate sute de CV-uri sunt la cate o aplicatie de job, de te ia cu ameteala), dar exista si oameni tupeisti, care isi cunosc valoarea, sa zicem, care au curaj sa ceara salarii mari din prima, de parca ar fi de neinlocuit. Si le si iese, aplicand tactica asta.

Adevaru', ca de obicei, e pe la mijloc.

Dar sa ceri prima ca te-ai angajat, asta e chiar...de top! Adica sa fii bonificat ca ai ales compania lor, tu fiind "Dumnezeu pe pamant", cum zice prietenul.
E ceva!

Monica spunea...

:) Faptul ca "exista si" nu face din asta o regula de obtinere a unui job bun. Iar acei tupeisti de care vorbesti, nu cred ca se ghideaza dupa articole ca asta de fata. Teoretic, articolul se adreseaza majoritatii, iar pentru majoritatea e complet inutil.

Trimiteți un comentariu