marți, 27 noiembrie 2012

Amintiri nepretuite

Ceva mi-a reamintit azi de Savage Garden si melodiile lor vechi. Memoria nu ma ajuta sa-mi amintesc ce cautam sau la ce ma uitam cand am facut legatura cu Savage Garden, dar nici nu conteaza. Am alte amintiri mult mai importante si mai puternic imprimate, pentru a putea fi sterse vreodata. 
Imi amintesc cum ascultam Savage Garden la casetofon, cu niste casti uriase pe urechi care isi indeplineau cu succes rolul de a izola complet lumea exterioara. Pentru un efect maxim, inchideam ochii si lasam frau liber imaginatiei. Si, doamne, cate lucruri imi mai treceau prin minte... 
Apoi au urmat CD-urile, originale, bineinteles. Cand aveam unul nou, imi lua cateva ore sa citesc coperta, versurile, multumirile, numele casei de discuri :)) sa privesc imaginile si abia apoi sa ascult si continutul. Eram intr-o lume a mea, pe care tatal meu a inteles-o cel mai bine. El era cel care imi cumpara CD-urile, casetele, revistele, din Grecia, uitand de lucrurile care ii erau absolut necesare si care ar fi trebuit sa fie prioritare. Tin minte ca a preferat cu drag sa ne cumpere CD-uri de sute de euro (mie si fratelui meu), decat sa-si ia o geaca atunci cand s-a racit vremea. Ne-a luat noua CD-urile intai si luna urmatoare geaca.
Imi amintesc cum asteptam ca pe ace sa apara "Spin", cel mai recent album, pe atunci, al lui Darren Hayes. In Romania nu aveam nicio sansa sa-l gasesc si il trecusem cap de lista in wish list-ul pe care i l-am dat lui tata inainte de plecare. Intr-o zi ma suna tata si foarte linistit imi spune: am gasit un CD in camera mea de hotel, nu stiu ce e cu el, dar pe coperta e un nene blond si un singur cuvant: spin. Iti trebuie la ceva? Sa ti-l aduc? Imi amintesc ca am tipat de bucurie ca nebuna si deja nu mai aveam coerenta in exprimare. Evident, nu l-am vrut prin posta, am preferat sa-l primesc personal, iar pentru asta am avut de asteptat luni bune. 
Stiam pe de rost, nu fiecare vers, ci fiecare inflexiune a vocii, fiecare nota a fiecarei piese lansate sau nelansate, b-side sau bonus track. Daca exista, o stiam, o visam. 
Azi am reascultat cateva piese foarte vechi, pe care nu le-am mai auzit de ani buni si am descoperit cu o bucurie imensa ca, inca le mai stiu la fel de bine. Se pare ca, in ciuda memoriei mele deficitare, unele lucruri raman neatinse de vreme.

4 comments:

CUVINTE RATACITE spunea...

buna!

uite o chestie legata de formatia de mai sus...o varianta mai altfel :)!

CUVINTE RATACITE spunea...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wHW5pgApwB8

am uitat linkul?!

Monica spunea...

Buna. Uite, unde? :)

Monica spunea...

:)) Nu rezonez...

Trimiteți un comentariu